info@primeengineering.bg   +359 2 971 8960

Пластмасова промишленост

Пластмасовата промишленост

Предлагаме широка гама от лобни въздуходувки, вакуум помпи и винтови компресори за различни приложения в производството на пластмасови изделия: пневмотранспорт на гранули, дегазация на екструдери, охлаждане и сушене на продукта, вакуумиране, сгъстен въздух и производство на PET бутилки.

 

Пневмотранспорт на насипни материали

Предлагаме въздуходувки за пневмотранспорт на PVC или други пластмасови суровини на дълги разстояния. Лобните въздуходувки се използват за най-взискателните системи за пневмотранспорт с високо налягане или пневматични транспортни линии с "плътна фаза". Локалният пневматичен транспорт обикновено се извършва от въздуходувки тип страничен канал вградени в машини за производство на пластмасови изделия.

 

Производство на тръби

Дегазирането на материала в екструдера се осъществява чрез вакуум помпи воден пръстен. След екструдера горещите тръби се потапят във водна баня, за охлаждане на продукта и стабилизиране на  формата. За да се осигури кръгла форма се използват вакуум помпи воден пръстен, за да се създаде вакуум във водната баня, като се предотврати получавенето на шупли в материала.

 

 

Пластмасови профили, рамки, ролки, щори и др.

При производството на пластмасови профили, рамки, капаци и дори пластмасови сламки се налага използването на вакуум помпи воден пръстен.

 

Производство на пластмасови гранули

Вакуум помпи воден пръстен, намират приложение и в производството на пластмасови гранули.

 

 Термоформиране

 Ротационните  вакуум помпи или така наречение „палцови помпи“ се използват за производство на пластмасови форми и опаковъчни материали за храни или други продукти.

 

Експандиран полистирол (EPS-пяна)

Още едно типично приложение на вакуум помпи воден пръстен.

 

Охлаждане и сушене

В повечето процеси на сушене се използват лобни въздуходувки и вакуум помпи воден пръстен.


Каучукова дегазация

Производствените линии за гумените части използвани в автомобилната промишленост изискват вакуум помпи воден пръстен, за да се избегне образуването на въздушните мехурчета.

 

PET бутилки

Производството на PET бутилки широко използвани в хранително-вкусовата промишленост, се извършва със специални PET въздушни компресори с високо налягане.


Сгъстен въздух с общо предназначение

Имаме възможността да предложим на нашите клиенти широка гама от въздушни винтови компресори за сгъстен въздух.

 

 

Клиенти, които ни се довериха

Адрес: Бул. Владимир Вазов № 9, етаж 5 1510 София, България T +359 2 971 8960 F +359 2 971 8961

Сервизен център: НПЗ Военна рампа, бул. Илиянци 119 1220 София, България T +359 2 931 0700 F +359 2 971 8961

cron