ПРИЛОЖЕНИЯ - Храни и напитки

Храни и напитки

Обхващаме широк спектър от приложения в хранително-вкусовата промишленост, производството на месо и птицевъдствто, млечни продукти, преработка на плодове и зеленчуци, макаронени изделия, брашно, пекарни, захар и сладкарски изделия, растителни масла, безалкохолни напитки и др. Въздуходувките, вакуум помпите, винтовите компресори и специалните помпи поддържат най-критичните етапи в обработката, производството, опаковането и дистрибуцията на суровините.

 

Пневмотранспорт за насипни материали

Пневмотранспорт на насипни материали (брашно, грис, захар, прах и др.), независимо дали е  под налягане или чрез вакуум, се извършва с лобни въьдуходувки, винтови въздуходувки и въздуходувки тип страничен канал. По този начин се улеснява движението, смесването и дозирането на насипни материали на дълги разстояния с напълно автоматизирани системи, които не замърсяват работната среда.

 

Системи за концентрация и изпаряване

С помощта на вакуум помпи воден пръстен или многостепенни вакуум системи, кипенето под вакуум при ниска температура се прилага за концентрирането на сокове или разтвори и отстраняване на остатъчната влага от течните продукти.

 

Дегазация

Въздухът в безалкохолни напитки и вода, както и в гъсти продукти създава проблем с хомогенността и чистотата на материала, което може да причини окисляване на продукта. Въздухът обикновено се отстранява с помощта на вакуум помпи воден пръстен.


Машини за пълнене / затваряне

При пълнене на контейнери и бутилки, наличието на въздух забавя процеса и това довежда до необходимостта  да бъде отстранен с помощта на вакуум помпи воден пръстен. При опаковане, наличието на въздух над продукта също трябва да се отстрани с помощта на вакуум помпи, за да се предотврати окисляването и да се осигури по-дълъг срок на годност.

 

Опаковане под вакуум

Продукти като колбаси, сирене, кафе, ядки и др. се опаковат чрез вакуум, за да останат свежи за по-дълго време. Вакуумът се създава от ротационни вакуум помпи или многостъпални вакуум агрегати.

Специални приложения

Предлагат се специални помпи за гъсти течности или деликатни продукти, обикновено от неръждаема стомана и специален дизайн. Ексцентрик винтовите помпи или перисталтичните помпи се използват най-вече за гъсти продукти, дозиращите помпи се прилагат за добавяне на определени количества химикали по време на процеса. Центробежните помпи с отворено работно колело са идеални за изпомпване на захарни разтвори с голям дебит, сокове, транспортиране на плодове и т.н.


Макаронени изделия

Вакуумът е необходим за отстраняване на въздушните мехурчета и постигане на видим и хомогенен продукт и за целта се използват вакуум помпи, работещи с вода или масло в затворен цикъл с въздушно охлаждане.

 

В производството на макарони се използват пневматични системи за пневмотранспорт с лобни въздуходувки.


Брашно / Хляб / Сладкиши

Пневмотранспорт на брашно и захар е широко разпространено приложение, и като основни машини се използват лобни въздуходувки и въздуходувки странични канал. Лобните въздуходувки се използват и за процеса на почистване на силозните филтри.


Ферментационни процеси

За производството на мая или други подобни продукти, ферментацията се извършва в резервоари за аериране, с помощта на големи количества въздух доставян от лобни или винтови въздуходувки.


Преработка на птици / риба

Вакуум помпите с воден пръстен намират широко приложение при преработката на птици и риба и по-специално в процеса на почистване, отстраняване и на вътрешности със специални вакуум дюзи.

 

Рафиниране на хранителни масла

Предлагаме решения за филтриране на суров нефт, избелване под вакуум, избелване на земна филтрация, парна дезодоризация с помощта на  многостъпални вакуум системи, окончателно полиране и филтриране за отстраняване на восък.


Млечни продикти

Широко приложение намират помпите с воден пръстен в производствения процес и ротационни вакуум помпи за опаковане.

Дозиращи ексцентрик винтови помпи за кремове или млечни продуки.

 

Пречистване на отпадъчни води / биогаз

Повечето отрасли в хранително вкусовата промишленост, и особено тези с течни отпадъци, са едни от най- големите замърсители на околната среда и изискват изграждането на широкомащабни пречиствателни станции. Най-критичната част на  ПСОВ е аерационната система, включваща въздуходувки и мембранни системи за аериране, дозиращи помпи и ексцентрик винтови помпи за утайки.

Където е приложимо, отпадъчните утайки могат да бъдат анаеробно усвоявани, което води до получаването на биогаз който се явява като ценен източник на електрическа и топлинна енергия. Ние предлагаме широка гама от продукти , приложими в точно този тип инсталации, включващи въздуходувки за биогаз, съхранение на биогаз, десулфуризация, сушене и изгаряне. 

 

Клиенти, които ни се довериха

Централен офис: (Map) НПЗ Военна рампа, бул. Илиянци 119, 1220 София, България T +359 2 971 8960 F +359 2 971 8961

Сервизен център: (Map) НПЗ Военна рампа, бул. Илиянци 119 1220 София, България T +359 2 931 0700 F +359 2 971 8961

cron