Проекти

Вакуум помпи воден пръстен за концентрация на сок

Вакуум помпи воден пръстен за концентрация на сок

Концентрацията на сокове, базирана на кипене под вакуум при ниска температура, е широко използван процес в хранително-вкусовата промишленост.

Продуктът се поставя под вакуум в загрят съд, и се довежда до кипене под налягане, в следствие, на което водата се отстранява под формата на пара.

По този начин се намалява съдържанието на вода в сока или сиропа, без да се налага кипене при висока температура, което може да повлияе на свойствата на продукта.

В примера се използва вакуум помпа тип воден пръстен с дебит 200 m3/h и мощност от 5.5 kW.

При смукателя на помпата се поставя кондензатор с цел повишаване капацитета на засмукване на пара

Клиенти, които ни се довериха

Централен офис: (Map) НПЗ Военна рампа, бул. Илиянци 119, 1220 София, България T +359 2 971 8960 F +359 2 971 8961

Сервизен център: (Map) НПЗ Военна рампа, бул. Илиянци 119 1220 София, България T +359 2 931 0700 F +359 2 971 8961

cron